Известие

Collapse
No announcement yet.

Рязко повишение на разхода -145 1.9тд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Рязко повишение на разхода -145 1.9тд

Наскоро попътувах малко пожече и ми даваше разход 5-6 извънградско при нормално каране ,а припоследното пътуване ми даде разход 8,че и малко отгоре а при градското получавам разход около10 ,а преди това градският ми разход беше 8 ...При последното пътуване смених въздушен филтър и въздоховода от кутията на филтъра към двигателя ,но незнам дали има някакво значение това.Не вярвам да е ламбда сонда защото си държи обороти набира се нормално и общо взето си върви както трябва затова ще съм много благодарен за някакви идеи и препоръки от какво може да е това

Да си зареждал на някоя кофти бензиностанция?
    Last edited by tonov; d.m.y г., 19:24.
    точка

Comment

само на SHEL слагах едва ли да даде толкова голяма разлика ....

Comment

щом е тд, търсиш сервиз в който се занимават само с дизели и да ти настроят помпата. ако е жтд-компютърна диагностика.
        точка

Comment

колега имаш проблем моята е с разход не повече от 6-6.5 на 100км.
          нафта само от еко елда
          а за маистор за дизели в севлиево е само 1 здравко се казва ако искаш ще те свържа с него поздрави
          фиат мултипла jtd
          ФОРД ПУМА

Comment

ами то със сигурност ще се ходи на сервиз ама...... наи вероятно ще ми свалят кожата от гърба за стенд на дюзи,а пък ако трябва ремонт.... става бая сложно от финансова гледна точка

Comment

мога да помогна ако желаеш само кажи
              фиат мултипла jtd
              ФОРД ПУМА

Comment

благодаря ти ,ама си записах час за събота тука в Плевен и чичко доктор ще си каже

Comment

Първоначално публикувано от XaDeS Покажи съобщение
                  само на SHEL слагах едва ли да даде толкова голяма разлика ....
                  А така-а-а-а, на шел викаш. Аз като заредя на шел, моята дава разход 20. Просто не зареждай там и всичко ще е о.к. Аз зареждам само на лукойл и рядко на омв и разхода ми е нормален.
                  sigpic
                  Subaru Legacy 3.0 H6
                  Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                  0888 511 533 - Бонев

Comment

нямаше начин просто доста пътуване беше и викам си аз ушким SHELL пък то ...И аз когато припадне от тънката нафта съм много доволен ама таз година с тези нови машини .......... пък и големи заплатки им дават и несмеят да взимат

Comment

Като казахте алфа 145 1.9 JTD... та и аз скоро си взех моята - преди 3 дни
                      Кажете какви номера мога да очаквам от хайвана, или да отварям нова тема за това?
                      Пък ако вече е коментирано някъде - пуснете линк че да не се повтаряме.
                      Благодаря предварително!!!!
                      145 1.9 JTD

Comment

Такааа сега решението на проблема е следното: всичко по помпа, дюзи и двигател е наред, само че както казваше един мои приятел "на жена и стрелка вяра да нямаш никога защото все някога ще те излъже"и при мен се получи същото явно нещо стрелката ме лъжеше защото ми се получи краен разход 8/100 градско на климатик... горе долу се ядва . А на колегата винаги очакваи неочакваното да ти честита колата следи си я и тя ще си показва какво и е .....Моля модераторите ако няма други мнения да закрият темата

Comment

Еее, колега, ама ти ако със стрелката мериш разход, от 100 опита 100 различни стойности ще получиш. Само пълно/пълно се засича разход.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                            Еее, колега, ама ти ако със стрелката мериш разход, от 100 опита 100 различни стойности ще получиш. Само пълно/пълно се засича разход.
                            И не в час пик в централното задръстване ... е тогава може и 50/100 да достигнеш ....
                            Колегата Емо0 е постигал на 166цата 20 и нещо ...

Comment

колега аз на пълно пълно го правя засичането , ама за близо 2 год съм се ориентирал на стрелката какво имам в резервоара и то засичането тука е малко относително защото сутрин и вечер час пик .... по едно време правех 4.5км за около 40 мин

Comment

Working...
                              X